Over mij

Over Martine

Sinds 2007 werk ik met heel veel plezier als coach en trainer in het onderwijs.

Ik combineer mijn ervaring van projectcoördinator, tentoonstellingsmaker en educator in de culturele sector met mijn ervaring als leerkracht en directeur in het onderwijs. Die ervaring is in de loop van de jaren aangevuld met vaardigheid, opleidingen en trainingen gericht op coachen, trainen, intervisie leiden, pedagogiek en didactiek.

In 2012 kwam ik in contact met mindfulness en heb dat een vast onderdeel van mijn leven gemaakt. Behalve voor mijzelf, heb ik ook de mensen met wie ik werkte voorzichtig laten kennismaken met elementen uit de mindfulness. Dit leidde ertoe dat ik in 2018 een bijscholing heb afgerond tot Mindfulness Based Cognitive Therapist en mindfulness nu een integraal onderdeel uitmaakt van mijn werk als coach, trainer en educatief ontwerper.

Ik vind het fijn mensen hun kracht (weer) te laten ontdekken en ze te enthousiasmeren voor hun werk. Alles wat aan bod komt tijdens een coach, trainings- of intervisietraject is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk van mensen die met kinderen werken. Dat geldt ook voor het lesmateriaal dat ik ontwerp. De behoeften van de kinderen waarmee de volwassenen werken staan altijd centraal.

Lichtheid, relativeringsvermogen, humor, vriendelijke directheid en focus zijn kenmerken die bij mij horen.

Curriculum Vitae Martine van Es