Over mij

 

foto

Ik ben geboren in 1972 en woon met mijn man en drie kinderen in Den Haag.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Cultuureducatie. Na zes jaar werken in de culturele sector, ging mijn hart toch het meest uit naar de educatie en werd ik leerkracht op een basisschool en vervolgens directeur van een school in Voorburg.

Tijdens die jaren ontdekte ik dat ik, behalve leerlingen, ook graag leerkrachten begeleid om de optimale leeromgeving voor kinderen te creëren. Daar heb ik mijn baan van gemaakt. Zes jaar heb ik voor een groot onderwijsadviesbureau gewerkt en werk nu als zelfstandig ondernemer.

Mijn passie ligt bij mensen hun kracht (weer) te laten ontdekken. Een middel daarbij is beeldbegeleiding. Samen met de leidinggevende, de leerkracht, de ouder of het kind zoek ik naar krachtige momenten van waaruit we verder kunnen werken aan een vraag of probleem. Gedrag kun je alleen veranderen als je de rust neemt om te kijken en ziet waar je kracht en verbeterpunten liggen: kijken, zien, leren. De camera is daarbij een mooi hulpmiddel.

Mijn andere passie ligt bij het enthousiasmeren van leidinggevenden of leerkrachten voor verschillende onderdelen van hun vak. Ik help mensen hun vaardigheden op communicatief, organisatorisch, pedagogisch, of didactisch vlak uit te breiden. Vaardigheden die hen kunnen ondersteunen bij het uitoefenen van hun taak. Dat kan ik doen door trainingen of intervisies te begeleiden. Ik vind het daarbij belangrijk dat mijn boodschap direct toepasbaar is voor de dagelijkse praktijk. Een deelnemer aan een training moet altijd de vraag kunnen beantwoorden: ‘Wat kan ik hier morgen al mee doen?’ In de trainingen combineer ik graag korte theorie, toepassing op de praktijk, duidelijke voorbeelden met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.